Detail Workshops

Workshops Fotografie

 

DETAILS INHOUD WORKSHOPS DIGITALE FOTOGRAFIE

 

BASISBEGRIPPEN EN TOEPASSING
Hierbij verklaren we eerst begrippen zoals DIAFRAGMA, SLUITERTIJD, ISO, WITBALANS, JPEG, RAW, BEELDCOMPOSITIE, BELICHTINGSCOMPENSATIE, …
Bij de meerdaagse workshops gaan we dit dezelfde dag en een deel van de dag nadien ook toepassen.

 

FLITSTECHNIEKEN EN BASIS TOEPASSING
Instellingen bij gebruik van flits op camera en flits off-camera. Ook dit passen we toe met een model door middel van het opstellen van verschillende flitsen in combinatie met positie van de zon/schaduw.
Ook leren we het instellen van een camera bij weinig licht (verjaardag, feestjes, sfeerlicht ’s avonds,…).
Dit in combinatie met én zonder gebruik van je flits.

 

LENSKEUZE EN TOEPASSINGEN
Een bepaalde lens en bepaald brandpunt geeft een bepaalde sfeer, diepte en scherpte in je beeld. Elke lens heeft zo zijn voor- en nadelen. De lenskeuze is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van je uiteindelijke resultaat. Hiervoor leren we eerst wat een bepaald brandpunt inhoudt en leren we daarna wat de verschillen zijn in de praktijk (natuur, portret, video, …).

 

NATUUR EN MACRO FOTOGRAFIE
Door de rijke omgeving die we hebben rond de B&B’s kunnen we op stap gaan om te leren kijken en beelden te leren maken bij het ideale licht buiten in die natuur. Anderzijds kan ook binnen de B&B de sfeer van een huiskamer overdag en ‘s avonds worden gefotografeerd. In de natuur kunnen we zowel macro toepassingen bekijken, alsook speciale toepassingen in de natuur zelf.
Een statief is hiervoor wel handig, alhoewel geen verplichting!

 

VIDEO OP DSLR
Naargelang de interesse van de groep kunnen we ook enkele belangrijke zaken bekijken bij filmen met een spiegelreflex camera. Onderwerpen als juiste instellingen en het gebruik van de juiste accessoires zijn vaak niet vanzelfsprekend. Eventueel ook een basis montage indien hiervoor interesse is bij de groep.

 

WORKFLOW EN NABEWERKING
Aangezien we uiteraard onze beelden hier en thuis ook willen kunnen bewerken, gaan we de laatste dag aanleren hoe je dit geheel kan aanpakken. Gaande van beelden importeren, tot het overzichtelijk sorteren, markeren en presenteren in de vorm van prints of diapresentatie met eigen logo. Vanzelfsprekend krijgt het bewerken zelf hier veel aandacht met de nodige tips & tricks.

Voor meer informatie over een workshop of het boeken ervan kan van je ons contacteren via info@janvangelder.be of via de contactpagina.